print my tattoo

Tatueringsböcker

Senast uppdaterad mars 2010

Tatuering : Handbok för nybörjare och inspiration för redan gaddade

av Caroline Engvall, Hans-Olov Öberg, Johan Almblad. Utgiven 2009.

Beskrivning
Den första OCH ENDA nybörjarhandledningen för dig som vill tatuera dig och en inspirationsbok för inbitna. Tatuering håller på att bli en folksport. Alltfler svenskar låter smycka ut sin kropp och vi är på väg mot det amerikanska genomsnittet, där var fjärde person har en tatuering någonstans. Eller fler.

Tatuering är två böcker i en: en nybörjarbok och en inspirationsbok för redan gaddade. I nybörjarboken ställs alla frågor som måste ställas före det första nålsticket: gör det ont? Är det farligt? Hur väljer du motiv? Vilka är fällorna? Vad händer efter tatueringen? Och så vidare.

Inspirationsdelen består av ett femtontal illustrerade intervjuer med kända och okända människor, däribland Regina Lund, Dregen, Petter, Caroline Af Ugglas, Kitty Jutbring och Unni Drougge om deras tatueringshistoria. Caroline Engvall är frilansande reporter och författare, senast aktuell med 14 år till Salu. Hans-Olov Öberg är författare, förläggare och journalist, samt grundare av Kalla Kulor Förlag.

Köp boken hos adlibris

Tatuering : handbok i kroppskonst

av Vince Hemingson. Utgiven 2009.

Beskrivning:
Tatuering handbok i kroppskonst är en bok med allt man kan vilja veta om tatueringar. En utmärkt referens. Bläddrarens dröm. Här finns massor av bilder, mängder av idéer och beskrivningar. För historieälskaren finns här dessutom massor av bakgrundsmaterial och fakta som inte många känner till. Här finns bokstavligen hundratals rubriker. Varje välsorterad tatuerare borde ha ett exemplar av denna behändiga manual, om inte annat så för att låna ut den till alla som ställer någon av de eviga frågor som brukar komma precis när man ska tatuera en kund.

Tatuering är en uråldrig konst som ständigt utvecklas. Tatueringar kan smycka kroppen och ge uttryck för livets olika skeden. De bärs som symboler för hängivenhet, för att värna själen mot onda andar eller för att påminna om speciella händelser i livet.

Tatuering är en obegränsat kreativ konstform som kräver både teknisk skicklighet och artistisk uttrycksfullhet. Den här boken är en grundläggande uppslagsbok över kroppskonsten. Som handbok kan den hjälpa tatueringskonstnären att bevara ett säkert grepp om den lyckade tatueringens principer och teknik. Samtidigt presenterar boken ett brett urval av motiv och symboler, hämtade både ur historien och från vår egen tid. Funderar du på att skaffa en tatuering, kan bokens illustrationer och symbolförklaringar både informera och inspirera.

Köp boken hos adlibris


print my tattoo