print my tattoo

Innan och före tatuering

Senast uppdaterad mars 2010

Särskilda regler man ska följa innan man tatuerar sig
Alla tatueringstudios förbehåller sig rätten att neka kunder som de ej finner lämpliga. Detta beror på flera olika orsaker, de absolut vanligaste orsakerna är de som nämns nedanstående.

Blodsmitta
1. Om man har någon form av blodsmitta eller annat sjukdomstillstånd är man enligt smittskyddslagen skyldig att informera sin tatuerare.

Alkohol och droger
2. Man inte får vara alkohol- eller drogpåverkade. Använd inte droger eller alkohol innan du tatuerar dig. Alkohol gör att blodet inte koagulerar lika snabbt.

Respektera tatueraren
3. Man ska respektera deras arbetsplats, arbetsro och inte röra deras utrustning.

Nålskräck eller sjukdom
4. Om man är rädd för nålar, har epilepsi eller någon annan åkomma som kan påverka slutresultatet ska man informera tatueraren om detta innan och före arbetet inleds.

Utvilad
5. Var utvilad! Om du är trött har du svårare att sitta stilla och blir lättare irriterad.

Rengöring
6. Rengör dig innan, duscha och ta inte på dig för mycket parfym det kan vara irriterande.

Solbränd
7. Var inte solbränd. Solbränd hy är redan irriterad och försöker redan läka. Huden kan vara väldigt känslig.

Barn
8. Om du har barn, lämna de hemma. En tatueringsstudio är ingen plats för ett barn, språket kan vara grovt och om det även är en peircingstudio så kan det finnas bilder på genitalier.

Vänner
9. Ta med en nära vän. Första gången du tatuera dig kan det vara bra med lite extra support. Försök att ta med en vän och inte din partner. Om man tar med sin partner kan denne bli för överbeskyddande och det kan leda till att du inte får tatueringen precis som du vill ha det.

Koffein
11. Man rekommenderar att man inte dricker kaffe då det innehåller koffein som gör en extra pigg och det kan göra att du inte kan sitta still.

Ät mat
12. Se till att äta ordentligt innan och före tatuering. Du bör äta åtminstone tre timmar innan du tatuerar dig. Om man tatuerar sig på tom mage så ökar risken för att man svimmar.

Skriv omdöme

Du måste vara inloggad för att kunna posta kommentarer..

print my tattoo