print my tattoo

Coverup tattoo

Senast uppdaterad april 2010

Coverup tattoo – Omogen tatuering när man var yngre
Det händer att man vill ta bort en gammal tatuering. Det finns mängder med orsaker varför. En orsak kan vara att man tatuerat in någonting omoget när man var yngre. Ett cannabisblad kanske är coolt när man är 18 år, men kanske inte lika coolt när man ska träffa sin svärmor eller gå på arbetsintervju.

Före detta partners namn intatuerat
Att ha flick- eller pojkvännens namn intatuerat kan göra det intressant när man ska träffa nya partners. Och det händer även att man känner att stilen/designen är omodern och förlegad och vill ha en ny ovanpå den gamla. Tatueringar som är småa har risken att se för små ut, då kan det vara läge att göra en coverup tattoo med någonting som passar mycket bättre.

Att göra en bra cover up tatuering är inte så lätt
På flera coverups kan man se den äldre tatueringen bakomför den nya. Det är normalt och händer ofta. Vissa coverups är över väldigt mörka eller ärriga tatueringar, med ärrig hy är det inte så mycket man kan göra åt saken.

Tips och råd
1. En coverup tattoo måste vara minst tre till fyra gånger större än den gamla tatueringen.

2. Vid coverup tattoos måste det användas mycket svartskuggning, särskilt om den äldre tatueringen är väldigt mörk.

3. Det nya tatueringsmotivet måste vara fulltecknad, man har inte möjlighet att ha så mycket ofärgade områden. Så en tribal funkar vanligtvis inte.

4. Varma färger så som röd, gul och orange fungerar inte så bra för coverups. Kalla färger som blå, grön och lila behövs oftast för att täcka gamla tatueringar.

7.Det kan krävas ett andra eller tredje lager av färg för att en coverup tattoo ska bli fullständig. Därför behövs en gnutta tålamod för att slutföra en coverup tatuering.

Skriv omdöme

Du måste vara inloggad för att kunna posta kommentarer..

print my tattoo