print my tattoo

Borttagning av tatuering

Senast uppdaterad mars 2010

Många människor ångrar tatueringar och vill ta bort dem. Det är möjligt med dagens teknik! Man använder sig av en speciallaser (sk. Q-switchad Yag-laser.) för att ta bort tatueringen.

När är tatueringen borta
Det är dock en ganska tidskrävande behandling och det tar flera veckor innan tatueringen är borttagen. Det krävs flera behandlingar för borttagning av tatuering. Rent generellt sätt så behövs det fyra till åtta behandlingar för att se ett slutresultatet.

Hur effektivt är borttagningen
Man kan ta bort de flesta tatueringarna. Men en del kan dock efterlämna en svag skugga eller rester av pigmentet. Att ta bort en tatuering med flera färger är oftast inga problem, men en färg som är värre än andra är den gröna färgen som är svårast att ta bort.

Priset för att ta bort en tatuering
Själva slutpriset är ganska personligt eftersom tatuerings färg och storlek varierar. Men generellt sätt så kostar en behandling cirka 500 kr. Så hypotetiskt för ett slutresultat med åtta gånger behandlingar så kostar det cirka 4000 kronor.

Läsvärda länkar: Harmoni, tattofree och conturkliniken.

2 kommentarer

  1. rania skriver:

    hej jag vill tabort min tato kan ni hjälpal mig

  2. Alexandra skriver:

    Hej! Jag e så missnöjd med en tatuering som jag gjorde för ca 1 1/2 år sen. Går inte en dag utan att jag tänker på hur ful den är! Skulle så gärna vilja ta bort den , har en fråga bara. Efter man tagit bort den sägs det ju att det kan synas skuggor kvar? Kan man tatuera på samma ställ, där den förra tatueringen va?

    Emellan behandlingarna kan ´man va i solen osåvidare eller vad gäller?

    Tack!

Skriv omdöme

Du måste vara inloggad för att kunna posta kommentarer..

print my tattoo